Ани Лозанова – ANI LO. PROJEКT – 8 юли

В петък , 8 юли , дългоочакван гост на клуба ще бъде неповторимата Ани Лозанова с нейния ANI LO. PROJEКT .

Тя ще представи новия си албум “Miracle” заедно с някои от най-популярните си парчета .

През 2001г. Ани Лозанова, заедно с барабаниста Константин Динев, създава група, с идеята да изпълнява на живо авторските си песни, тъй като не е привърженик на изпълненията „на плейбек”. Събирането на музиканти се оказва труден процес- повечето са заети с други формации или работят в чужбина. И така, Ани и Косьо започват да обикалят нощните софийски клубове с надеждата да открият подходящите хора. Така попадат на басиста Марио Иванов. По-късно към групата се присъединява Емил Бояджиев – пианист, композитор и собственик на студио, който изиграва решаваща роля в изграждането на саунда на групата. Първият китарист е Чарли от Бургас, за когото ежедневните репетиции в дома на Косьо и участията в София се оказват непосилни и той скоро напуска групата. На негово място застава Росен Чешмеджиев, който, освен китарист, е композитор и тонрежисьор в студио”Фактор”.

Първото участие на групата е в Софийския клуб Swingin’Hall и всички са много притеснени, тъй като все още не се чувстват сигурни в репертоара … Въпреки това свиренето е повече от успешно и Ани Ло. Бенд се превръща в един от фаворитите на Swingin’Hall.

Лятото на 2004г. настъпва втората промяна в групата – пианистът Емил напуска, заменен от едва 20-годишния студент Калин Жечев.

Освен в любимия Суинг, групата започва да се изявява и в други клубове в София и страната, сред които „J.J.Murfy’s”, „Bacк Stage”,”Библиотеката”, „Маската”, „Хоризонт”, „Happiend” и др. Компактният и качествен звук на групата, както и разнообразният й репертоар (от Тина Търнър до Майкъл Джексън, от U2 до Dido), не остават незaбелязани и зачестяват поканите за частни партита и различни светски събития.

През април 2005 г. групата претърпява тежка загуба – след 5 години заедно на сцената китаристът Росен се разболява от остра форма на левкемия и на 4-ти април си отива от този свят. Групата на Ани организира вечер в памет на Росен и на 15.05.2005г. в Swingin’Hall се събират негови приятели и бивши колеги, за да почетат паметта на прекрасния музикант и човек.

Нелеката задача да заеме мястото на Росен се пада на китариста Владимир Тодоров, с когото Ани се запознава благодарение на певицата Тони, и след един тягостен период на адаптация групата успява да стъпи на крака и да възстанови участията си.

Сега Ани Лозанова Бенд е една от най- успешните клубни групи, благодарение на своята сплотеност, безкомпромисното отношение към звука и яркото сценично присъствие.

Очакваме я с много голям интерес .
Началото е в 22.30 часа , а входът – 7 лв.

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.