Искрен Пецов и Латинопартизани в петък , 25.02.2011

В петък , за ПЪРВИ път наши гости ще бъдат небеизвестните Искрен Пецов и Латинопартизани.

Група Латинопартизани е създадена през 1996-та година от фронтмена и певеца на групата Искрен Пецов. До тогава той има самостоятелна кариера на певец, вокал на група и телевизионен и радио водещ. Групата е създадена през месец май, като първоначалното и име е “Hot cat”.

Идеята за създаването на Латинопартизани е на Красимир Куртев-басист и певец на Акага и колега на Искрен в АСВ. По това време в софийските клубове, които и без това са малко на брой, се свири само твърда музика. Акага и Латинопартизани разчупват леда за първи път в клуб “Тъндър хаус”. В славните четвъртаци, когато свиреха Латинопартизани, ставаха страхотни купони, въпреки че тогава те все още нямаха свои песни, а изпълняваха като авторски само няколко песни на Искрен от първия му компактдиск.

Есента на 1997 г.  групата решава да създаде и авторски неща. В студената вила на Искрен се ражда Кайман. За песента голяма заслуга имат перуанците на Искрен, Ники Кьнчев и Живака. Песента излиза през март-април и става тотален хит по радиостанциите. Интересното е че повечето радиа сами намират копие от парчето. Същото се отнася и за диджеите.
През славното лято 98-ма се снима и видеоклипа на песента в клуб Елит-Бургас. Това лято господари на морските клубове и дискотеки са Латинопартизани. Лятото на 1999 г . излиза и едноименния албум .

През новогодишната нощ на 1999-2000, групата прави най-големия финансов удар, познат в историята на поп-музиката. Те свирят в Русе в хотел Плаца, а спецификата на работата не позволявя да се пише хонорара за тази нощ. Латинопартизани имат много ангажименти за частни партита и празници. Освен това те свирят във всички клубове и дискотеки с жива музика- Библиотека, Мистър Пънч, Swinging Hall, Backstage, Стъргало, Маската, Едис, Буги и др. В провинцията всички по-големи клубове искат групата, която прави винаги купон. Поради този факт, в групата има и лаф, че ги викат винаги да вдигат “трупове”. Надяваме се , че нашата публика няма нужда от допълнително насърчаване и ще им покаже какво значи веселба в Макс Клуб !
Очакваме Ви за една незабравима купонджийска нощ !!!

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.