Keira Is You ( Полша ) в събота, 16-ти ноември

Аларма Пънк Джаз представя:
KEIRA IS YOU в Мax Club, Русе ( с подкрепата на М.Д. “Елиас Канети” ).

Поляците KEIRA IS YOU всяка година идват с нещо различно – я нов член в квартета/квинтета, я нов албум…
А, тази година и с двете…

От музикантите, които познаваме като Keira Is You от Хожов, Горна Силезия, в момента в групата са само основателите Якуб Радомски (китари, глас, текстове) и Яцек Пелка (барабани). На бас-китара и акордеон все още е Шимон Броварчик, който замести Лукаш Михно миналата година, а вместо Томаш Коргул на клавишните в момента е Рафал Козера.
И още един член, когото познаваме и в България, нов за групата, но стар техен приятел – китаристът Мартин Сандстрьом от шведската пост-рок/инди формация Jeniferever.
KEIRA IS YOU вече записват за ливърпулския лейбъл ЕDILS Redordings, a новият им албум Last Row Needs Heroes, който излезе на 9 септември т.г., е поне два пъти и половина по-зрял от досегашните два и се доближава като аранжимент и звучене до късните Anathema. Човекът зад пулта и в този албум е Магнус Линдберг от Cult Of Luna, с когото музикантите от Keira работят не за първи път.
В момента групата е на дълго европейско турне, озаглавено Last Row Still Needs Heroes, като две от финалните дати са в София и в Русе, съответно на 15 и 16 ноември.

Цялото начинание ще се записва от екип на БНР и ще бъде излъчено около Нова година в “Аларма” по програма “Христо Ботев”.

Ето и видео от тяхно изпълнение:

Подгряването ще е от дарк-импро-ембиънт герои Portable Elephant (Русе), Жълти Стъкла (Варна) & PAINOUT (Варна)

ВХОД: 5 лв.

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.