ПЕТЪК – Open Source Trio LIVE Jazz

В петък, 19-ти септември, на нашата сцена ще се качат невероятните музиканти от международното Open Source Trio !!!

Те са:

Момчил Атанасов (пиано) ,
Рейлемон Янга (бас) и
Юри Шеве (барабани)

Те са с различено музикално минало и се срещат на неутралната територия на импровизацията.
Композициите на триото са повлияни от различни музикални стилове влкючващи джаз, фолкор, поп, рок, латин, класическа и електронна музика.
Пианистът Момчил Атанасов, който е отраснал сред просторите на българските планини, черпи своето връхновение от природата и контраста ѝ с модерното общество.
Басистът Рей Янга добавя емоционални линии, без да пропуска груува и винаги добавя лек карибски привкус.
А немският барабанист Юри Шеве, който е отраснал под влиянието на рок музиката, знае как да подчертае скритото съобщение на произведението и да му вдъхне характер. Неговите изпълнения могат да бъдат от ясни ритми до сложни текстури.
Членовете на групата сега живеят и свирят в различни държави, но се събират често за свойте творчески сесии. Последната от тях беше осъществена в България, където триото направи представяне на своите нови композиции и записи от новия си албум.
През декември 2013 издадоха тяхното видео “Мираж”, като въведение към албума. И впоследсвие видеото беше отличено като “Видео на деня” в сайта “Всичко за джаза” (allaboutjazz.com). Албума е издаден през ранната 2014-та.

Ето и едно тяхно изпълнение:

Начало – 22.30 часа.

Вход – 6 лева.

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.