Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ревю

ноември 3 @ 21:30

15лв.


Историята на Ревю започва още в далечната 1985 г., когато Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев създават група „Кале“. Удоволствието от създаването на музика се превръща в основна движеща сила, наред с предизвикателството да обличаш всичките си усещания в думи. „Кале е свобода, нещо, което не те ангажира“ /Васил Гюров/.
Първата официална изява на групата е през 87 г.на Първия софийски рок фестивал. След третото парче изключват микрофоните им и ги свалят от сцената. Причината е, че парчетата са предизвикателни и дръзки за времето си. Иммено това превръща Кале в легенда за годините след това.
През 88 ма „Кале“ се разпада, възкръсвайки малко по-късно същата година в двете най-култови групи в България за този период – „Ревю“ и“Нова Генерация“.
Ревю е създадена от Васил Гюров, Кирил Манчев, Бойчо Карабойчев и Милена Славова през 88 ма година. През следващата 89 та групата записва един албум, съдържащ емблематични за времето си парчета, сред които- „Ала Бала“, „Директор на водопад“, „Чичо“ и др., както и парчета, записани на репетиции като „Цветя от края на 80-те“ и „Без адрес“. До 90- та година Ревю изнасят редица концерти, както в България така и в чужбина, основно в държави от бившия източен блок. Групата печели симпатиите на публиката и музикалните специалисти, изразени в награди от елитни български конкурси за авторска музика. Режисьорът Иван Ковачев прави филм за групата, наречен „Директор на водопад“, разказващ историята на групата и показващ откъси от техни лайв изпълнения. В края на годината, след участие на музикален фестивал в Корея, музикантите прекратяват изявите си и решават да търсят реализация в чужбина. Кирил Манчев заминава за Канада, Бойчо Карабойчев за Англия, Васил Гюров за Германия, Милена остава в България и продължава изявите си като соло изпълнител.
Гюров се връща в страната през 92 г. и прави няколко концерта с „Нова Генерация”. След смъртта на Димитър Воев, той, заедно с Косьо Куситасев и Иван Латинов правят „Африка”.
През 96-та се връща и Бойчо Карабойчев, заедно с който Васил Гюров започва записи на нов албум. За съжаление албумът остава недовършен- в началото на 97-ма Бойчо почива. През 98 ма Гюров прави „Камион” с Нуфри- (PanikanWhyasker) и Даката (PanikanWhyasker), с които през 99- та година печелят награда за песен на годината в конкурса на Passport.
„Ревю” се завръщат през 2001 г., когато Милена и В. Гюров се събират отново и заедно с Михаил Пешев (Нова Генерация) издават албума „10”. Пилотното парче ,„Закуска” става песен на годината на наградите на ТВ ММ през 2002 г. През 2003 та клипът към песента „1968” е номиниран за „Най- добро видео” в номинациите на Годишните Музикални Награди.
В края на същата година, Милена напуска групата и заминава за Англия. След кастинг, за вокалист е избрана Кристина Серафимова.

Настоящият състав на групата е:

Вокали: Кристина Серафимова
Барабани: Деян Драгиев
Китари: Весо
Бас и вокали: Васил Гюров

Врати – 21.30 часа
Начало – 22.30 часа

Детайли

Дата:
ноември 3
Час:
21:30
Стойност:
15лв.

Място

Max Club
Александровска 84
Русе, Русе 7000 България
Уебсайт:
www.maxclubruse.com

Организатор

Max Club
Уебсайт:
www.maxclubruse.com