Зарежда Събития

« Всички Събития

Теодор Петков Трио

септември 25 @ 19:00

10лв.

Teodor Petkov Trio / photographer: Rosina Pencheva


Теодор Петков – пиано
Борислав Петров – барабани
Васил Хаджигрудев – контрабас

Идеята за “Теодор Петков Трио” идва след съвместното им участие с Александър Сипягин в Букурещ през 2019 г. За първи път в България бива представено в заключителният концерт на “Трявна Арт Фестивал” през 2020 г. Характерният музикален почерк на триото е класическото джаз звучене от средата на миналия век, поднесено по един съвременен начин от музиканти на световно ниво.
Теодор Петков, познат на публиката като “Тото”, възпитаник Професор Милчо Левиев като по-късно, става негов асистент. Завършва магистърска степен по “Креативно Музикално Продуцентство” във Великобритания. Член на “Европейски Джаз Оркестър” и на Британският музикален съюз, той е активен изпълнител, композитор, аранжор и продуцент на проекти като: “Flying Wiseguy”, “Йоцов кларинет секстет”, “Unspoken”, “Биг Бенд Стара Загора”,“Animation Expose” като автор на фоли, аудио дизайн, аудио инженер и композитор за късометражния филм “Sunshine”. Тази година е премиерата на първият му авторски албум. Музиката е написана изцяло в стилистиката на джаз музиката от петдесетте години.

Борислав Петров е барабанист и композитор роден в София. Получава своето образование в “Принц Клаус” Грьонинген, Холандия при Ралф Питърсън. Защитава докторантура в НМА гр. София. Сред проектите, в които Борислав участва/е участвал са: “Сленг”, “Jazzanitza”, “Tin Men & The Telephone” и създател на “Jаzztory”. Борислав твори в разнообразни стилове, включително джаз, етно-джаз, биг бенд, фюжън. Най-голямата му страст и обект на музикалното му търсения са за неравноделните размери в българската народна музика.

Васил Хаджигрудев е съосновател на колектива “Хорз”, Нови Сад Сърбия и съосновател на Фондация “Да бъде”. Бакалавър по музика в консерваторията “Принц Клаус” Холандия и магистър по класически контрабас в НБУ. Активен професионален музикант и артист от 2008 насам, с множество участия в международни фестивали, записи и авторски албуми като: “Trikop”, “Hako”, “Space Trio”, “Schimnik” и “Hakos Trios”. Учител по музика в ЕММАТ Малага, Испания. Създавател на фестивал в Пловдив по случай “Културна столица на Европа” август 2019 – “Hillock Carnaval”.

Врати – 19.00 часа
Начало – 20.00 часа

Детайли

Дата:
септември 25
Час:
19:00
Стойност:
10лв.

Място

Max Club
Александровска 84
Русе, Русе 7000 България
Уебсайт:
www.maxclubruse.com

Организатор

Max Club
Уебсайт:
www.maxclubruse.com