АЯВИС в петък , 29.10.2010

В петък Макс Клуб ще приеме на новата си сцена за първи път музикантите от АЯВИС .

Модерен рок, без всякакво съмнение – това е най-точното определение за тяхната музика. В нея те не се страхуват да задъхат на места с неравноделен, типичен за българския фолклор ритъм, другаде да освежат с по-фънки моменти или пък да оставят нежния звук на цигулката да се докосне до най-скритите места в сърцата на публиката.

“Групата е създадена преди 5 години по софийските улици и паркове, където стотици млади хора живеят в свят на самота и наркотици – разказва вокалът на бандата Михаил Стефанов –  Толкова искахме да направим нещо за тях –  да им дадем надежда, да им покажем, че има смисъл да живеят, да им вдъхнем малко вяра – но думите се оказваха безсилни. Тогава открихме силата на музиката, започнаха да се раждат песни, които съвсем естествено пренасяха нашето послание до хората. И те започнаха да слушат… От тогава не сме спирали.”

И те наистина не спират – въпреки относително кратката си история Михаил Стефанов (вокал), Бояна Желязкова (цигулка, бекинг вокал), Васето Крумов (китари), Кристиян Рахнев (бас) и Милен Райков (ударни) могат да се похвалят със самостоятелни концерти във всички популярни софийски клубове, както и с организирането на мащабни проекти като United Continent, 4КМ, София (2009) и Еуфоризъм, Sofia Live Club, (2010).

За последните пет години до музиката на АЯВИС  са се докоснали хиляди хора на различни национални и международни музикални събития – като музикалния фестивал в Созо, Унгария (2006), великденския фестивал в Босилеград, Сърбия (2007), Gospel Blues & Rock Fest, София (2007), Цвете за Гошо, София (2010).

Надяваме се , че тази интерестна група ще завладее сърцата и на много русенци !

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.