Група NEMO за първи път при нас

Събота, 14-ти декември 2013-та в Макс Клуб Русе !!!

Немо е група от четирима музиканти, които имат своето собствено разбиране за музиката. Момчетата впечатляват с качествено музициране и с уникалния глас на своя солист. Групата работи в стилистиката на модерния посталтернативен рок. Името на групата идва от латински и означава “никой”. Избират го, защото тази дума декларира анонимност и носи всевъзможни асоциации.

Алек, Явор, Тео и Митко са се занимавали с музика много преди да се съберат като група. Днес обаче те вече се определят първо като част от Немо и след това като всичко останало.
Алек споделя:
„Ако веднъж си започнал да се занимаваш с музика, а и с каквото и да е изкуство, това те променя за цял живот. Това е начин на изразяване, начин на живот, житейска философия, около която се градят отношенията ти с околния свят. Всичко около твоите преживявания и желания се влияе от енергията, която даваш и взимаш от музиката. Да се лишиш от това, след като е било част от теб, е като да си спреш кранчето за живот.“

С тази философия момчетата продължават да творят своята музика най-вече заради себе си и всички онези хора, които оценяват таланта им.

Група “Немо” дебютира на голямата сцена на финала на конкурса Евровизия с песента “За миг” през 2005 година. През 2008 година “Немо” забиват на Spirit of Burgas на сцената на Music Space.
2011 година се оказва една от най-успешните за “Немо”, след като две техни песни “Моята звезда” и “Песен в до диез”, достигат до първо място в класацията “Ескалатор” на Българското национално радио.

Начало – 22.30 часа.
Вход – 5 лева.

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.