Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Nightwish Tribute by Izida

март 25 @ 21:00

10лв.


Група Изида е създадена в началото на 1989-та… Година, през която за България приклюва един исторически период. Година на главомолни промени не само у нас, а и в цяла Източна Европа.
“Вятърът на промяната” беше благодатен за рока у нас и той роди групи като АХАТ, Конкурент, Ера, Подуене Блус Бент, Ревю, Атлас, Нова Генерация, Мена, Хазарт и много други, които “опъваха жици” най-вече в столицата и големите градове.
Изида вероятно е единствената група, правеща собствена музика в читалище на едно село в обл. Плевен – Козар Белене и печели награди от национални фестивали, като дели сцена с някои от гореизброените групи.
В различни периоди в групата се включват още музикантите:
Юлиян Йосифов – соло китара / от съсздаването на групата до 1992 г., като идеята за името на групата е негова /;
Валентин Витанов – соло китара (от група Касандра);
Коки – ударни;
Валери – клавири.
Още със създаването си, групата участва на първият национален фестивал за РОК музика – “Нова Вълна”, гр. Русе / IV.1989 г. / и печели наградата за “НАЙ-ДОБЪР ВОКАЛ”.
По това време групата все още няма собствен барабанист и като такъв се присъединява Красимир Кирилов (Фреди) от група “Касандра” (гр. Левски).
През юли на ’89-та, след селекция, групата е допусната до националния конкурс за поп, джаз и рок музика “Тракийска лира”-Стара Загора .
Като гост музикант отново е Фреди, а на бас китарата свири Георги Лазаров (Жоро), също от група “Касандра”.
През същата година, след кастинг, групата е допусната до участие на конкурса “Панорама на българската рок музика” в гр. Видин, но по обективни причини не успява да участва.
Изида изнася самостоятелни концерти в градовете Левски, Плевен, Павликени, Троян (сборен ) и сборни концерти с младите най-популярните по това време български групи в залите Универсиада и Фестивална.
През ’90-та на Поп- ок Фест Несебър, групата печели 3-та награда.
През XII.’91 г. на Второ издание на Национален Фестивал “Нова Вълна”, преименувано на “Ново Поколение”, Изида получава 2-ра награда; а на следващата година, на същия фестивал – 3-та.
През 1994г. групата записва песните, които слушате – единствения си албум “По своя път” с 10 парчета в студио Касандра, гр. Левски, но песните са създадени през ’89 – ’90 г.
Изида има и други песни като демо – записи, които не са включени в албума.
Любовта към рок-музиката е жива и в момента и понякога Изида се събира да свири, най-вече за удоволствие, но групата престава да се занимава професионално с музика, защото не намира най-вече икономически смисъл.

Врати – 21.00 часа.
Начало – 22.00 часа.

Детайли

Дата:
март 25
Час:
21:00
Стойност:
10лв.

Място

Max Club
Александровска 84
Русе, Русе 7000 България
Уебсайт:
www.maxclubruse.com

Организатор

Max Club
Уебсайт:
www.maxclubruse.com