Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Black Rose

октомври 12, 2019 @ 22:00

8лв.


Страхотна банда от Благоевград !!!
Те са:
Елица Ирибозова – вокал
Емил Ирибозов “Ханс” – китара
Кирил Начев – китара
Влади Симов – бас
Ангел Ангелов “Буци” – ударни

Група BLACK ROSE е създадена през 1991 г. в Благоевград. По това време свирят само собствени композиции. След няколко месеца и смяна на единия китарист, записват първата си песен – „Черна роза”, с която печелят първо място в Блек Топ класацията на радио „Христо Ботев” с водещ Емил Братанов. В края на 1992 г. вече с нов соло-вокал, групата придобива нов облик и звучене, което запазва и до днес. По това време е основан и фестивалът „Рок Предел”, на който „Блек роуз” е една от колоритните групи.
През 1996 г. BLACK ROSE издават първия си албум – „Свят на порока”. След нова поредица от промени в състава и смяна на водещия мъжки вокал с женски, групата започва да обикаля клубове в цялата страна, изпълнявайки предимно кавъри на познати парчета, а след 2006 г. възобновява работа по някои авторски проекти, като записва още три песни: „Лъжец като теб”, „Малки чудеса” (с която участва в кастинг за „Евровизия” и е на 8-мо място) и „ Care About You”.
В края на 2014 година бандата се фокусира върху създаването на авторска музика и през 2015 г. записва своя втори албум, озаглавен ”Да, сега е време”. С едноименната песен участва на фестивала „София пее 2015” , където получава много овации и грамота за песен-финалист. Песента „Мечтая лудо” е включена в класацията „Ескалатор” на БНР. Малко преди края на 2015 г. BLACK ROSE записва нова песен – „Пирин, оле!”, посветена на местния спортен клуб „Пирин”. Веднага е направен и клип на песента, който се върти успешно по регионалните телевизионни канали.
Всяка година BLACK ROSE e сред водещите групи на мото-събора в местността ПРЕДЕЛА, а през 2016 г. е и сред изпълнителите на фестивала „ЦВЕТЕ ЗА ГОШО”, организиран ежегодно в памет на ГЕОРГИ МИНЧЕВ. Съвсем скоро бандата получи покана за участие и в поредното издание на фестивала през 2017 г.
През 2016 г. е записана и последната им песен „ПАК ЩЕ ЛЕТЯ”. Тя също има реализиран клип, с който в момента песента е сред хит-прогнозите класацията „НОВО 10+2” на БНТ2.
През март 2017 г. BLACK ROSE работи по записването на 3 нови авторски песни, които ще включи в следващия си албум.

Детайли

Дата:
октомври 12, 2019
Час:
22:00
Стойност:
8лв.

Място

Max Club
Александровска 84
Русе, Русе 7000 България
Уебсайт:
www.maxclubruse.com

Организатор

Max Club
Уебсайт:
www.maxclubruse.com