Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Kottarashky & The Rain Dogs

март 2, 2019 @ 22:00

10лв.


Котарашки (Nikola Gruev) е роден в края на 70те в неголемия европейски град София. По това време чалгата там още не е изобретена, поради което никой не кара Мерцедес и не носи леопардови прашки. Хората се обичат и даже се наричат „другарю”. К. е от смесен произход – майка химик, баща художник. Прекарва детството си из уличките около пл. Възраждане (предимно като Ган от седморката на Блейк), а юношеството си в най-близката квартална кръчма Куфара. Собственикът на Куфара Ести, твърди че е евреин, защото си въобразява, че така му върви повече бизнеса. К. твърди, че бирата му е скъпа, но номерът не минава и си взима джин с тоник. Някъде по това време започва да учи архитектура във ВИАС.
К. прекарва зимите в София, като архитект на свободна практика, а летата основно в бара на Иракли, последната маса вляво. Там жените са истински жени, а мъжете истински простаци. Всеки, който носи тениска и яде с прибори минава за сноб. Цари атмосфера на блажено доброжелателство. По-напредналите крещят „Аз съм Леонардо Ди Каприо…” и се замерят с каквото е останало от цацата.
Както и да е.
Друго любимо място на К. е Варвара и по-специално триъгълникът Смесения Магазин – Старци разбойници – Смесения Магазин. Там той води беседи с местни титани на мисълта като Жеко Циганина, които започват с „Ооооо, брат’чет…” и завършват с „Аре, ако има нещо, ша прощаваш…”. Междувременно К. обеднява с 2 лв. Голяма работа. Най-важно е международното положение!

Ранното творчество на К. свързваме предимно с литературата. Сред първите му произведения са „Трактат за вторите по големина градове в света”, „Кратки географски бележки – въобще”, неозаглавен сборник разкази с неочаквано начало. Чел е и Винету, поради което му изписват очила с диоптър и К. навлиза в тъмния си литературен период: пише тегава любовна лирика и разни пубертетски глупости за самотата, колко е кофти всичко по принцип и особено живота.
Участвал е в два филма. Първият „Самоварчето на баба” е мрачен криминален трилър, в който главният герой (Павлин) седи върху една тоалетна чиния и пуши, докато останалите въртят страшен бизнес в хола му. Говорят с дрезгав глас на английски, трошат се крайници, в суматохата някой свива самоварчето, един друг го мятат през прозореца и така… К. играе мафиот главорез понеже е италиански тип. После родителите на Павлин се връщат и изгонват всички.
Вторият е документален, посветен на концерт на групата „Мъдростта на народите”, която е и първата група на К. Участват още брат му, брат’чеда, Кулио от Братя Мангасарян и Камен. Групата свири в мазето на Камен (днес „Бар на края на вселената” на Алабин). Критиците твърдят, че не им се е получило кой знае как.
Междувременно К. просвирва с променлив успех на всички инструменти, които успява да вземе назаем: китара, пиано, банджо, всякакви ударни, акордеон, хармоника, хармониум и най-вече тенджера, тиган, черпак, лъжица и вилица за основно ястие и гуитар (последният е изобретен от брат му Лио – също като китара, ама по-зле). После си взима компютър и агонията приключва. Усвоява Фрути Лупс, Саундфордж, Трактор, Аутокад, 3Д Макс, Ноутпад, Майнсуипър, Майспейс, Интернет и въобще всякакъв диджейски софтуер.
На въпроса Защо „Котарашки”, К. отговаря със „Защото така”, но това не е вярно. Нашата котка пък разпространява слуха, че К. е кръстен на нея, но и това е спекулация. Истината е, че веднъж Гената разказа една история за някакъв тип Котарашки. Историята никой не я помни, защото Гената говори много, иначе й пресипва гласа и такива ги разказва по 7 в минута. К. обаче много се впечатлява от частта в която въпросният тип се явява в кожени дрехи с мотор и каска и си помисля ”мммдааааа, отивам за бира”. И отива.

Детайли

Дата:
март 2, 2019
Час:
22:00
Стойност:
10лв.

Място

Max Club
Александровска 84
Русе, Русе 7000 България
Уебсайт:
www.maxclubruse.com

Организатор

Max Club
Уебсайт:
www.maxclubruse.com