Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Outhentic

октомври 5, 2019 @ 22:00


Етно-джаз формация Аутентик (на английски:Outhentic) е сформирана през 2012 година.
Основана е от от Живко Василев (кавал, пиано) и Райна Василева (вокал, перкусии), с участието на първия китарист на групата Виктор Джоргов. През 2018 година, към групата се присъединяват Борислав Илиев (китара) и Стоил Иванов (ударни инструменти).
„Outhentic“ представлява съчетание между думите: „out“ и „authentic“, което преведено на български език означава „извън автентичното“ и препратка към техния индивидуален стил.

През 2016 година, групата реализира първия си самостоятелен албум, в който взимат участие гост-изпълнители от различни краища на света. Той е със заглавие YesToday.
В процеса на утвърждаване на стила си, формацията има възможността, да колаборира с изключителни, световноизвестни музиканти и групи като: номинирания за „Грами“ басист – Хуан Гарсия-Херерос, Стоян Янкулов, Иън Стивънсън, Сучет Малхотра, Банда Дел Падре и др.

В биография на групата, влизат участия на различни български международни сцени: Участие в дванадесетото издание на “Европейската нощ на музеите” 2016 (Сливен,България), “Мини Джаз Фест” 2017(Велико Търново,България), Jazz Forum Stara Zagora 2018, Гластънбъри Фестивал 2017 (Англия) и др.

В началото на 2018 година, членовете на група Аутентик, учредяват независима организация в обществена полза – Фондация Аутентик. Фондацията има за цел да съхранява, разпространява и утвърждава българския фолклор и традиции в и извън рамките на България.

Детайли

Дата:
октомври 5, 2019
Час:
22:00

Място

Max Club
Александровска 84
Русе, Русе 7000 България
Уебсайт:
www.maxclubruse.com

Организатор

Max Club
Уебсайт:
www.maxclubruse.com