СИЛУЕТ – петък – 13.05.2011

В петък , 13 май ,  наши гости  ще бъдат музикантите от група СИЛУЕТ .

Историята на групата започва през 1999 в Бургас, но тя се оформя като такава до 2002, когато в нея са почти всички от сегашните и членове:

Марияна Добрева (вокал, ак. китара и клавишни);
Мария Дюлгерова (бас китара и вокал);
Мартин Профиров (барабани и звук);
Богдан Димитров (електр. китара) и
Михаела Ненова (цигулка, перкусии, клавишни)

Периода между 2002 и 2004 групата е все още в България, където постепенно започва да оформя свой облик, свирейки кавър версии на любимите си групи.

За първи път излиза в Норвегия в началото на 2005 и бързо се ориентира в местния музикален живот, не без помощта на Svein Lund, който по-късно става техен мениждър. Там се раждат и първите авторски песни ‘I realise’, ‘Amsterdam’, Last Night’ и ‘Again’, които записват през лятото същата година. Стилът им постепенно се оформя като интересна смесица от класически и мелодичен рок, примесени с фолклорни елементи.

2008а започва, а те са в студиото и работята върху новите си песни – ‘Isolation’, ‘Think About These Things’, ‘Air of Freedom’ и ‘The Message’.
До края на април наред с редовните клубни участия групата успява да построи и обзаведе свое собствено студио в София, което кръщават ‘Rock School Studio’. Там завършват започнатите през май записи, след което подбират песните за своя първи албум “Пътят” и тръгват на турне, което включва едни от най значимите летни събития в България (July Morning ’08, БеркРок ’08 и др.) и продължава в Норвегия на фестивала VinjeRock ’08 и клубните сцени на Осло до средата на октомври. По време на изявите си Силует делят сцена с имена като Fun Lovin’ Criminals, Joe Lynn Turner, Uriah Heep, DePhazz и др.

През 2009 те са отново в студиото си и подготвят материала за следващия си албум, като успоредно с това пътуват и свирят.
На 8 декември Силует представят видеото към песента “Както крещиш” за първи път в София а след това и в други градове на страната. В началото на 2010 е готов и английският вариант на песента със заглавие “Say”.
В началото на 2010 групата за първи път представя SILUET Unplugged в Бургас, а по-късно и във Велико Търново и София.

Ето и видео от предишните им участия при нас :

С две думи – една много интерестна група със собствено звучене и стил .

Надяваме се , че всеки, който се докосне до тяхното изкуство ще остане очарован от тези прекрасни музиканти !!!

Публикувай отговор

Можете да използвате само тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.